ForumC krijgt geld voor debat schepping en evolutie

ForumC heeft van de Amerikaanse organisatie BioLogos 70.000 euro ontvangen om de discussies over schepping en evolutie te verbeteren. De komende twee jaar zal ForumC twee congressen organiseren, materiaal voor kerken ontwikkelen en artikelen publiceren.

 

Met deze activiteiten stimuleert ForumC christenen om op een vruchtbare wijze te discussiëren over het ontstaan van de aarde en het leven. ForumC-directeur Cors Visser: "In de afgelopen jaren werden veel discussies over schepping en evolutie gevoerd tussen christenen met hete hoofden en koude harten. Uiteindelijk levert dat weinig op. Wij willen juist dat mensen vanuit het gezamenlijke vertrekpunt van God als Schepper het gesprek met elkaar aangaan. Zonder daarbij pijnpunten en kritiek onder het tapijt te vegen."  Ook hoopt de organisatie een bijdrage te leveren aan de geloofwaardigheid van christenen in  gesprek met niet-christenen.

 

Met de toegekende aanvraag bouwt ForumC voort op activiteiten die de organisatie in 2011 organiseerde. Vooral een besloten conferentie met natuurwetenschappers, theologen, filosofen en voorgangers bleek vruchtbaar te zijn. Visser: "De deelnemers en de organisatie wilden graag een vervolg en dat kunnen we nu op een goede manier doen". Eind 2013 organiseert ForumC opnieuw een ontmoeting tussen voorgangers, theologen en natuurwetenschappers. De vraag die daar centraal staat is hoe tot zinvolle gesprekken over de Bijbel en evolutie binnen de christelijke gemeenschap te komen. Mede op basis van deze bijeenkomst wordt materiaal ontwikkeld voor jeugdgroepen in kerken en toegewerkt naar een conferentie voor predikanten en voorgangers in 2014.

 

Het doel van het project is niet om de discussie over schepping en evolutie te beslechten, maar juist om het gesprek erover te stimuleren. Cors Visser: "Studenten lopen vroeg of laat aan tegen vragen rond het ontstaan van de aarde en het leven. Maar niet alleen bij studenten, ook in gesprekken tussen christenen en niet-christenen komt dit regelmatig naar voren. Ons streven is dat mensen dan niet met een mond vol tanden staan, maar iets kunnen vertellen over de relatie geloof, Bijbel en schepping."

 

In het voorjaar van 2012 deed de christelijke organisatie BioLogos een oproep om voorstellen in te dienen voor projecten rond schepping en evolutie. Het programma Evolution and Christian Faith van BioLogos ondersteunt projecten en het opbouwen van netwerken van wetenschappers, kerkleiders en parakerkelijke organisaties om theologische en filosofische problemen rondom evolutionary creation te bespreken. Het programma was met 225 aanvragen voor in totaal 21 miljoen dollar ruim zevenmaal overtekend.

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat