ForumC-Kunst

ForumC-Kunst heeft drie doelstellingen. In de eerste plaats: ontmoeting van christelijke kunstliefhebbers en kunstenaars om te kijken naar en te genieten van kunst. Ten tweede: bezinning vanuit christelijk perspectief op de betekenis van kunst en cultuur. En in de derde plaats: het op de kaart te zetten van kunst in christelijk Nederland.

 

ForumC-Kunst doet dit op verschillende manieren:

1. Via een netwerk van kunstenaars (voormalig ProArt): zij verlenen bijvoorbeeld medewerking aan conferenties

2. Via de Rookmaakerkring: deze kring reflecteert op kunst en de betekenis ervan

3. Via publieksbijeenkomsten

 

 

1. Het netwerk van kunstenaars

ForumC-Kunst kent een netwerk van kunstenaars. Kijk hieronder  voor een lijst met de websites van kunstenaars.

Wilt u persoonlijk of voor een evenement kunst tentoonstellen, dan willen we u daarbij graag helpen. U kunt contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Atelier Gootjes

Tineke van den Berg

Marjan Beuker

Steinie Boender

Bolumen

Thijs Buit

Jan van 't Hoff

Frans van Hoffen

Irene Art

Sjaak Kaashoek

Dick van Kalkeren

Eveline Kieskamp

Korf

Kunstkring Veluwe

Henk van der Molen

Dick Oostra

Ottow

Henk Pietersma

Foke Stribos

Studie Spruit

Daniël Tavenier

Truus Wilders-IJlst

Esther Witteveen

Willem Zijlstra

 

Lees hier een verslag van de door o.a. het RD georganiseerde studiedag 'Ja tegen kunst!'

 

Voor achtergrondartikelen over kunst ga naar de webstie van Artway.

 

 

2. Meer over de Rookmaakerkunstkring

Wij zijn een groep mensen die vanuit een christelijke levensovertuiging willen nadenken over kunst en cultuur. We hebben verschillende achtergronden: studenten, docenten, kunstenaars, kunsthistorici, theologen, musici etc.

 

Het verschijnen in 2002 van 'The Complete Works of Hans Rookmaaker' is de aanleiding geweest tot het oprichten van onze kring. Inmiddels hebben we delen van zijn werk besproken, zoals het bekende Modern Art and the Death of a Culture, maar ook thema's als Kunst en Kerk, High en Low Art. Daarna hebben we ons beziggehouden met een aantal lezingen van de kunsthistoricus Donald Kuspit en met het boek van Ad Verbrugge, 'Tijd van Onbehagen'. In 2008 startten we een nieuw project: de apocalyps in de kunst. Naast de studie-activiteiten proberen we gelegenheid te vinden om gezamenlijk een tentoonstelling of museum te bezoeken.

Regelmatig hebben we activiteiten voor een breder publiek. De laatste bijeenkomst was een bijeenkomst over 'Heilig Vuur' n.a.v. de gelijknamige tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Deze tentoonstelling ging over religie en spiritualiteit in de moderne kunst. Met elkaar hebben we die ook bezocht. Ieder seizoen organiseren we een dergelijke activiteit. De jaren hiervoor waren dat een Rembrandtmiddag en een kunstkijkdag naar aanleiding van de tentoonstelling 'Other Voices-Other Rooms' over Andy Warhol.

 

Waar, wanneer, hoe?

De studiekring komt gemiddeld eens in de zes weken bij elkaar, bij de kringleden thuis (bij voorkeur centraal in Nederland). De vergaderplaats wordt per keer bepaald. Vaak wordt vooraf met elkaar gegeten. In de praktijk komt het er vaak op neer dat de locatie in het westen des lands is, wat lastig is voor mensen uit het noorden/oosten. Daarom zijn we ook op zoek naar één of meer mensen uit het noorden/oosten die bereid zijn om in hun eigen omgeving een kring op te starten en de kar te trekken.
Kortom: nieuwe kringleden of kartrekkers, meld je aan!


Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat