Netwerk Ontwikkelingssamenwerking

Het netwerk OS (Ontwikkelingssamenwerking) is een onderdeel van ForumC, forum voor geloof, wetenschap en samenleving. ForumC wil mensen stimuleren de relevantie van hun christelijk geloof voor hun vakbeoefening te doordenken en vorm te geven.
De opzet van netwerk is om vanuit ons christen-zijn visie-vormend bezig te zijn met vraagstukken rond ontwikkelingssamenwerking. Centraal staat hierbij het delen van ervaringen, het komen tot verdieping en onderlinge aanscherping. De bijeenkomsten vinden doorgaans plaats op woensdagavond op het ForumC-kantoor. De toegang is gratis.

 

Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Komende bijeenkomsten

Op woensdagavond 20 februari spreekt Henk Jochemsen (directeur Prisma) over de zogeheten Theory of Change. Hij zal ingaan op het belang hiervan voor christelijke ontwikkelingsorganisaties. Ook zal hij aangeven hoe in de praktijk al gewerkt wordt met deze theorie.

 

Kijk hier voor het programma

 

Bijeenkomsten 2011/2012

Op woensdagavond 18 april 2012 sprak Jaap Boersma over 'Integral Mission' en haakte hierbij aan op de inleiding van Wout van der Laar op 1 februari.

Op woensdagavond 1 februari 2012 sprak Wout van der Laar over Integral Mission en de zoektocht naar een nieuw paradigma.

Op woensdag 9 november 2011 spraken Thom Deelstra en Bert de Jong van D&DJ communcatie over hoe de kerk in Afrika tegenover aids staat.

Op woensdag 28 september 2011 sprak Nico Roozen, directeur van Solidaridad hield een inleiding over voedselzekerheid.

 

Verslag seizoen 2010/2011

Op woensdag 25 mei 2011 sprak Marnix Niemeijer, directeur van Tear, over de rol van de kerk in ontwikkelingswerk.

De donderdag 12 april 2011 sprak prof. dr. Ton Dietz  over zijn onderzoek naar de mening van Ghanezen over de ontwikkelingsprogramma's in hun regio. Zie ook de oratie van Ton Dietz en www.padev.nl

Op woensdagavond 26 januari 2011 sprak René Grotenhuis, directeur van Cordaid, over onrechtvaardige machtsverhoudingen in relatie tot ontwikkelingssamenwerking.

Op woensdagavond 17 november 2010 hield Robert Scholma, directeur van De Verre Naasten, een inleiding over klimaatverandering en over hoe personen en ontwikkelingsorganisaties hier op kunnen reageren.

Op woensdagavond 22 september 2010 sprak Jan Lock, directeur van Woord en Daad met over het belang van empowerment van de lokale partners.

 

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat