Literatuurkring

In het noorden van het land is al jaren een enthousiaste literatuurkring actief. De huidige kring is een voortzetting van de C.S. Lewis-kring, en bestaat uit zeven leden: literatuurliefhebbers die cultuur-, maatschappij- en geloofsbetrokken willen lezen. Er worden uiteenlopende werken besproken. U bent welkom om mee te doen!

 

Er wordt niet speciaal christelijke literatuur gelezen, maar meestal worden boeken behandeld die recentelijk zijn uitgebracht. Om een indruk te geven: momenteel leest de kring De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet (David Mitchell). Daarvoor werden bijvoorbeeld Tonio (A.F.Th. van der Heijden), boeken van Herman Koch, Margriet de Moor, Cherry Duyns en Sandor Marai behandeld. Binnenkort komt Pier en Oceaan (Oek de Jong) aan de beurt.

 

Kringleden bereiden om de beurt een boekbespreking voor en komen bijeen bij elkaar thuis. Er wordt niet heel diep gegraven in de literatuur, dat zou te veel voorbereidingstijd kosten die vaak niet voorhanden is. Na afloop van de bespreking is er nog een gezellig samenzijn onder het genot van een goed glas wijn. Want, aldus contactpersoon René Westerman: 'We zijn niet alleen voor de literatuur bij elkaar, maar ook voor elkaar'.

 

Voor meer informatie, neem contact op met:

 

René Westerman

Maria Louisastraat 2, 8933 AP Leeuwarden

Tel: 06-53864277

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Verder werkt ForumC samen met het Christelijk Literair Overleg. Voor activiteiten op het gebied van geloof en literatuur verwijzen we u graag naar het CLO door.

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat