Radix

Voorbij het rendementsdenken

Radix 41 | #2 | 2015

Radix omslag 42 2 webIn de wereld van het hoger onderwijs is het al enige tijd onrustig. In toenemende mate is er kritiek op het zogenaamde rendementsdenken. Het is inmiddels stevig onderwerp van publiek debat, de roep om verandering wordt steeds luider. De nieuwe Groen-Links-leider heeft er zelfs zijn politieke loopbaan aan verbonden. Het is kortom een thema dat de gemoederen bezighoudt, maar niet eerder in Radix systematisch aandacht kreeg. Dit nummer brengt daar verandering in. Lees redactioneel...

Lees meer...

Verandering

Radix 41 | #1 | 2015
Radix 2015 41 1Verandering: dat is het thema van de eerste Radix van 2015. Centraal staan gedaanten en gedaanteverandering. 'Gedaante', het is een wat ouderwets woord, maar misschien komen we met hulp hiervan voorbij simplificerende tegenstellingen van 'inhoud' en 'vorm'. Zwaartepunt in dit nummer zijn de gedaanten van christelijke organisaties. Zo passeren de Evangelische Omroep, de Evangelische Hogeschool, de ChristenUnie en de Bond tegen vloeken de revue.

Lees meer...

40 jaar geworteld in geloof en wetenschap

Radix 40 | #4 | 2014

radix omslag 40 4In januari 1975 verscheen het eerste nummer van Radix, toen met de ondertitel ‘Gereformeerd Interfacultair Tijdschrift’. Een tijdschrift om, vrij geformuleerd in de huidige terminologie, kritisch na te denken op vragen rond geloof, wetenschap en samenleving. Steeds weer zijn maatschappelijke en wetenschappelijke thema’s tegen het licht gehouden, overdacht vanuit christelijk perspectief. Met het verschijnen van dit nummer is de veertigste jaargang volgemaakt.

Lees meer...

Nieuwe tijden, nieuwe zeden

Radix 40 | #3 | 2014

Radix omslag 40 3web‘O tempora, o mores!’ Deze bekende Latijnse uitroep, die vooral dankzij Cicero de eeuwen heeft overleefd, kent een ongekende variatie aan toepassingen en toespelingen. Hoewel het gezegde doorgaans de teneur kent van cultuurpessimisme, conservatisme en een flinke dosis nostalgie - vroeger was immers alles beter - kan het net zo goed voor een kar gespannen worden die de tegengestelde richting op gaat.

Lees meer...

Subcategorieën

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat