Samenleving

Power to the people - lezingavond SOMO & Studium Generale

 

Hoe we publieke zeggenschap terugwinnen op multinationals

Op maandagavond 2 december organiseert SOMO i.s.m. Studium Generale Utrecht een avond over de verhouding tussen multinationals en publieke zeggenschap. Toegang is gratis, reserveren niet nodig.

 

De macht van multinationals leek onaantastbaar. Maar nieuws over vervuiling van de oceaan, barre werkomstandigheden in de textielindustrie en grootschalige belastingontwijking brengen de donkere kanten van onze favoriete merken steeds meer aan het licht. Hoe hou je bedrijven verantwoordelijk voor hun productieketen en dat wat ze doen aan de andere kant van de wereld?

 

Voormalig onderzoeksrechter en Europarlementariër Eva Joly verkent in gesprek met juristen, politici en NGO's manieren om de straffeloosheid van multinationals aan banden te leggen. Hoe kunnen we bedrijven juridisch aansprakelijk stellen? En hoe kunnen we, niet alleen als consument via een transparante markt, maar ook langs democratische wegen bedrijven stimuleren tot verantwoord ondernemen? Wat betekent dit voor ons economische systeem? Met een bijdrage van o.a. advocaat Martyn Day en een commentaar van prof. dr. Ewald Engelen.


Datum: maandag 2 december
Locatie: Aula van het Academiegebouw, Domplein 29, Utrecht
Tijd: 20.00 u - 21.30 u

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat