publicaties

ForumC publicaties

ForumC richt zich op grote en relevante vragen die een raakvlak hebben met het christelijk geloof, de wetenschapschap en samenleving. Een verkenning van en verdieping op deze vragen komen terug in onze boekpublicaties. Word donateur en neem een abonnement op de boeken van ForumC!

Economie draait niet om geld, relaties als principe voor een nieuwe economie

omslagDe economische crisis lossen we niet op met financiële maatregelen. Want: economie draait niet om geld. Dat is een nogal gewaagde stelling. Maar wie dit boek leest, kan niet om die conclusie heen. De auteurs van dit boek hameren ieder vanuit een ander perspectief op hetzelfde aambeeld: economie gaat ten diepste om relaties.

Lees meer...

Check it out!

check it outCheck it out! is kant-en-klaar cursusmateriaal voor kringleiders van jongerengroepen vanaf 15 jaar. Het biedt aansprekende handvatten om met jongeren in gesprek te gaan over de grote vragen die vanuit de wetenschap op hen afkomen.

Lees meer...

Durf te denken - Orientatie in geloof, wetenschap en cultuur

Durf te denken omslag LRHet geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. Met geloven houdt het denken niet op. Sterker nog: het geloof scherpt het denken en geeft er richting aan. ‘Durf te denken’ is een goed motto voor christenen die hun weg zoeken in wetenschap en cultuur.

Lees meer...

Op rancuneuze gronden

 

rancune omslagPim Fortuyn benoemde ruim tien jaar geleden het onbehagen dat leeft onder de Nederlandse bevolking. Eerder had niemand dit als zodanig waargenomen, maar sindsdien wordt het bestaan van dit onbehagen algemeen erkend. In deze bundel wordt het fenomeen van verschillende kanten onder de loep genomen.

Lees meer...

Durf te denken

Durf te denken omslag 2e LRMet geloven houdt het denken niet op. Integendeel, het geloof daagt christenen uit om met een andere blik naar de wereld te kijken. En dat kan: het Evangelie heeft betekenis voor wetenschap en cultuur.

Lees meer...

Geloof in de wetenschap. Bekende hoogleraren over God, wetenschap en hun levensbeschouwing

Geloof_in_de_wetenschap_omslagGeloof en wetenschap worden steeds meer als twee aparte werelden gezien. Wetenschap, met vastomlijnde methoden en aannames, zou een universele reikwijdte hebben. Levensbeschouwing is eerder iets dat je prive 'bedrijft', thuis en in je eigen tijd.

Klopt deze voorstelling van zaken? Laten wetenschappers wanneer ze naar hun werk gaan hun levensbeschouwing thuis? Speelt levensbeschouwing geen enkele rol bij onderzoek?

Zien wetenschappers geloof en wetenschap als conflicterend of zien ze volledige harmonie tussen beide?

Lees meer...

Jong

jong‘Jong zijn willen we stiekem allemaal,' zo begint de aankondiging van het Boekenweekthema van 2010. Toch is ook het geklaag over de jeugd van alle tijden. Wie meent dat de moraal in verval is, heeft nogal eens de neiging om de nieuwe generatie daar de schuld van te geven. Dat roept de vraag op hoe het er nu eigenlijk voorstaat met de moraliteit van jongeren en wat dat betekent voor de omgang tussen jong en oud in de opvoedingspraktijk van gezin, buurt, school, sportclub en kerk.

 

Lees meer...

Spiritualiteit werkt!

spiritualiteit werktSpiritualiteit op de werkvloer is in. Er zijn tal van bedrijven met gebedsgroepen, een groot aantal cursussen over spiritualiteit en Universiteit Nijenrode heeft zelfs een hoogleraar Businessspiritualiteit aangesteld. Deze ontwikkeling roept verschillende vragen onder christenen op, die in het nieuwste boek van ForumC aan bod komen. In de eerste plaats een hele nuchtere vraag, werkt spiritualiteit?

Lees meer...

Armzalig

ArmzaligMeer dan 300.000 Nederlandse huishoudens leven in armoede. Leven in armoede of met grote schulden heeft ingrijpende gevolgen voor mensen. Het is een loden last, die vaak leidt tot sociale uitsluiting en gevoelens van uitzichtloosheid. Hoe komen mensen in deze ‘wurggreep van de armoede' en belangrijker nog, hoe kunnen ze daar weer uit komen?

 

Lees meer...

Recentelijk verschenen

De publicaties Cahier (ICS) en de Sensorreeks zijn voorlopers van de huidige publicatiereeks van ForumC. Hier treft u een lijst aan van de publicaties die in de periode voor 2009 zijn verschenen. Een aantal is nog verkrijgbaar bij ForumC. Indien uw een publicatie wenst te ontvangen, neem contact op met ForumC. Vermeld hierbij uw naam en adres en de titel van de publicatie.

Lees meer...

 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat