AGENDA

Evenement 

Titel:
ForumC Wetenschapsdag
Wanneer:
20.04.2013 
Locatie:
Categorie:
Congressen & Symposia

Beschrijving


Op zaterdag 20 april organiseert ForumC voor de derde keer de Wetenschapsdag. De ForumC-Wetenschapsdag heeft als doel het netwerk van christelijke wetenschappers te versterken en christenen te inspireren zichtbaar te zijn in hun wetenschappelijke omgeving. De dag is dan ook alleen bedoeld voor christelijke wetenschappers en onderzoekers.

Net als vorig jaar hebben we voor die dag het Academiegebouw in Utrecht afgehuurd. De dag zal voornamelijk in het teken staan van het jaarthema 'Religie in het publieke domein', met o.a. een lezing van prof.mr.dr. Fokko Oldenhuis (hoogleraar religie en recht aan de RUG) en een reeks workshops voor en door wetenschappers uit verschillende disciplines. Natuurlijk is er ook ruim de gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij de koffie, lunch en borrel.

Ook wordt dit jaar op de Wetenschapsdag de Reijer Hooykaasprijs uitgereikt. ForumC reikt deze eens in de twee jaar uit aan een persoon of organisatie die op bijzondere wijze heeft gewerkt aan het versterken van het debat over geloof en wetenschap in Nederland. In november 2011 was prof.dr. Cees Dekker de eerste winnaar van de prijs, die bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 2.500 euro. We zijn voor dit jaar nog op zoek naar nominaties, meer informatie daarover kunt u hier vinden.

Programma

10.00 Inloop met koffie
10.30 Welkom door dr. Eppo Bruins
10.40 Lezing rondom thema 'Religie in het publieke domein' door prof. mr. dr. Fokko Oldenhuis (hoogleraar Religie en Recht, RUG) & aansluitend discussie
11.40 Uitreiking Reijer Hooykaas Award
12.10 Uitleg workshops middagprogramma
12.15 Lunchpauze
13.15 Workshops
1. Hersenziekte, van diagnose naar zorg' door Machiel Pleizier van Christian Medical Foundation (CMF)
2. 'Opiniërend schrijven' door dr. René Fransen
3. 'Lichaam en geest' door prof. dr. Bernard Nienhuis (hoogleraar Theoretische fysica, UvA)
4. 'Christelijk-ethische standpunten in de moderne media' door dr. Theo Boer (PThU)
14.30 Pauze
15.00 Plenaire terugkoppeling workshops
15.10 Afsluitende lezing door prof. dr. ir. Dick den Hertog (hoogleraar Operations Research, TiU)
15.30 Afsluiting
15.40 Borrel

 

Kosten
15 euro p.p. (donateurs van ForumC gratis)


Aanmelden

Locatie

Venue:
Academiegebouw Utrecht

Beschrijving

Helaas geen beschrijving beschikbaar
 
 
Nieuwsbrief
avcilar evden eve nakliyat beylikduzu evden eve nakliyat sisli evden eve nakliyat bahcelievler evden eve nakliyat umraniye evden eve nakliyat goztepe evden eve nakliyat